fbpx Defensief rijden | Opleidingscentrum Lust

Defensief rijden NL / FR

Doelstelling

Het doel van deze module is een gepaste houding aannemen in het verkeer. Voorkom zelf fouten en houd rekening met die van anderen. Leer ongunstige verkeersomstandigheden inschatten en ken je voertuig. Wanneer bestuurders op een beheerste manier aan het verkeer deelnemen, komt dit het bedrijfsimago ten goede. Daarnaast zijn er ook heel wat voordelen voor het algemeen belang zoals minder ongevallen, een vlot verkeer en een gezonder milieu.

Omschrijving

Een onverwachte stuurbeweging, een bestuurder die even niet oplet, … Kleine foutjes met grote gevolgen zoals een gekantelde vrachtwagen bijvoorbeeld. Ondanks alle elektronische snufjes aan boord van een truck is het elke week raak. De oorzaken zijn divers: de mens achter het stuur, het voertuig of de kennis ervan, het niet respecteren van de wegcode, afleidingen in en rond het verkeer, etc.

Inhoud

  • Defensief rijden: – de mens – afleidingen – het voertuig – afstanden

Deze module is ook beschikbaar in het Frans.

Volgens de nieuwe richtlijn dient u er voor te zorgen dat u van elk van de opleidingsthema's minstens één volledige opleiding en 3 uur praktisch onderricht hebt gevolgd. Binnen de volledige 35u nascholing mag u niet twee maal dezelfde module gevolgd hebben.

Deze module geldt voor thema 1 en biedt 7 kredietpunten (deze module is geldig voor zowel het rijbewijs C met code 95 als het rijbewijs D met code 95).